De geest van het rijden


Powered by a team of enthusiastic volunteers called Linesmen, the Trans Euro Trail® relies on its community to find and manage the evolving network of tracks that criss cross thirty countries.We are not a tour company, we are not profit driven, we are a Community Interest Company. Everyone involved in the Trans Euro Trail® has the same goal, to celebrate lightweight motorcycle adventure and the rich experience of exploring landscapes, cultures and borders. 

https://www.transeurotrail.org/

Zo ziet Caffae MC het graag. Geen gelul, bouw een netwerk en deel hetgeen je in kaart hebt gebracht. Gevolg van dit heerlijke initiatief is een gratis te volgen offroad route door de hele Unie! Na een paar testritjes over het Nederlandse deel van de Trans Euro Trail (TET) was ik afgelopen zomer overtuigd van het concept. Met koffie en verse olie voor mijn kameraad zette ik koers naar het domein der Walen en Vlamingen die sedert 1830 een eigen staat hebben. Via mulle zandwegen en smalle bospaden genoot ik van de vrijheid, ver weg van de zwarte teerlaag waar snotneuzen op racemachines niet zelden het imago van de echte rijder besmeuren. De piramide van Waterloo, het slagveld nabij Ieper, van oost naar west reed ik voort. Eenmaal bij de kust was het tijd om af te zakken naar Frankrijk, de provincie van de Noormannen om precies te zijn. Na een bezoek aan een legendarisch wandkleed in Bayeux hervatte ik mijn reis via de TET en reed richting de hoofdstad. Twee weken op pad, alle benodigdheden op de fiets gesnoerd en lunchen op de meest pittoreske plekjes. Ja vrienden, dit is hoe het zou moeten zijn.

Ik heb geprobeerd om de sfeer van deze reis te vatten en ben daar uiteraard niet in geslaagd. Desondanks geeft dit filmpje zicht op waar motorrijden mijns inziens over gaat. Ik noem het de geest van het rijden.