IJs en Broodjes


Kamperen in elk seizoen, dat is het nieuwe voornemen van CaffaeMC. Te beginnen in de herfst, we schrijven oktober.
Herfstkamperen anno 2018 in Nederland betekent echter niet per definitie 11 graden en regen. Met 25 graden overdag en bijna 15 graden in de nacht leek het meer op zomerkamperen.
Na een bezoek aan het Amerikaans Motormuseum in Raalte (dat op zichzelf al een review waard is), sloegen we ons kamp op nabij Lochem. Het vuur was al snel gemaakt en de lokale kruidenier voorzag ons van een voedzame bonenschotel.
Na een warme nacht met veel gezelschap (muggen!) hadden we trek in koffie en besloten het centrum van Lochem in te rijden. Al snel zagen we een restauratie met een aansprekende naam: Gelati e Panini (afgekort als GeP) en Italiaans voor ijs en broodjes.
Ondanks dat we voor koffie en taart kwamen, mochten we toch gaan zitten. Onder beschutting van de kerk, enkele toeristen en verder een rustige zondagochtend bestudeerden we de kaart. Daar viel ons oog al snel op een dubbele cappuccino en monchou taart. Monchou taart is relatief zeldzaam en dat is zeer onterecht. Vol verwachting klopte ons hart.
De cappuccino werd geserveerd in een glas. Wij zijn er nog niet over uit of dat nu een goed idee is of niet, zelf drinken we koffie vaak uit een kopje of een mok; in ieder geval een ondoorzichtig object. Nu was al direct zichtbaar dat de melk al aardig vermengd was met de koffie en dat deed ons meteen vrezen voor een koffie-verkeerd smaak. Maar, het viel mee. De cappuccino smaakte prima en de hoeveelheid maakte veel goed.
Dan de taart. In mijn beleving is een monchou taart altijd geheel bedekt met kersen. Bij GeP was dat niet het geval, toch een minpuntje. De smaak was prima.
Tot slot nog een puntje van kritiek. Op de kaart werd namelijk de zinsnede ‘een panini’ aangetroffen. Zoals u weet is panini het meervoud van panino. En als u dat ook weet, dan bent u het met ons eens dat dat nu nét het verschil maakt tussen prima (zoals wij GeP beoordelen) en goed. Want het verschil, dat zit in het detail!
A modo mio!