Hogeschool Arnhem (en Nijmegen)


Voor iemand met een volledige baan en een deeltijd studie is koffie een eerste levensbehoefte. De werkgever en onderwijsinstelling hebben hierin een verantwoordelijkheid. Tijd om de verantwoordelijkheid van de onderwijsinstelling, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), eens nader onder de loep te nemen.
Op de betreffende locatie verzorgt een cateraar de koffie, andere dranken en etenswaar. Deze cateraar beschikt over een uitmuntende koffiemachine, die we graag willen recenseren ware het niet dat deze al anderhalve maand buiten gebruik is. Dat mag gerust een grof schandaal genoemd worden. Navraag leert dat men wacht op een onderdeel..Dat onderdeel moet dan waarschijnlijk eerst nog uitgevonden worden. Alternatief bij de cateraar is kant-en-klare koffie uit zo’n roestvrij stalen vat. Alternatief? Nee natuurlijk niet, daar lopen we met een grote boog omheen. De inhoud is meestal van gisteren. En op de vraag of ze ook koffie van vandaag hebben, is het antwoord: “Ja, dan moet je morgen terug komen”.
Dus, bij de cateraar moeten we momenteel niet zijn. Overigens met alle respect voor de aanwezige medewerkers, zij doen immer vriendelijk hun werk en zijn ook afhankelijk van hun baas inzake het defecte apparaat.

Gelukkig heeft de HAN zelf een koffiecorner in het gebouw! Waar de term ‘corner’ trouwens vandaag komt is mij een raadsel, vaak zitten deze koffiepunten helemaal niet op een hoek.
Maar afijn, ze beschikken over een bonenapparaat en dat geeft vertrouwen. De medewerkster is vriendelijk en de koffie zeer goed geprijsd (1,20). De ‘corner’ beschikt over enkele tafeltjes met stoelen en banken waar studenten achter hun laptop bedrijvigheid veinzen. Een grote boekenkast moet het geheel een zeker cachet geven. De koffie is prima te noemen en voorzien van een chocolaatje ‘on the side’. We zijn tevreden dus! Maar wat vinden we eigenlijk van koffie in een glas in plaats van in een porseleinen kopje? Zolang er geen figuurtjes of kreten op staan vinden we dat geen probleem.

A modo mio!