Brew2Cup


Na erover gelezen te hebben in de Volkskrant (citaat: “je proeft het zoete van bessen en ook duidelijk dat frisse, beetje droge, typische smaakelement, kenmerkend voor koolzuur in frisdrank. Geen bitterheid te bekennen”) togen wij vol verwachting naar de Kortestraat in Arnhem.
Daar aangekomen komen we direct in de goede stemming door een ruim opgezette zaak, waar een prettige rust heerst en muziek van een Franse jazz-zender klinkt. Aan de inrichting (met onder andere een complete koffiebrander ter waarde van een flinke Mercedes) zien we direct dat ze hier weten wat ze doen. Een kort gesprek met de barista’s en tevens eigenaren, bevestigt ons vermoeden. Ze weten precies waar hun bonen vandaan komen en branden zelf hun koffie. Lunchen kun je hier niet, zelfs een broodje kopen is niet mogelijk. En dat is een goede zaak, want het draait hier dus echt alleen om koffie. Die moeten we wel zelf aan de bar halen, maar dat is geen enkel probleem omdat wij zo onze vragen kunnen stellen, die de eigenaren graag beantwoorden. We drinken een flat white, gevolgd door een espresso. En inderdaad, de zoete bessensmaak waar in de Volkskrant over gesproken werd is direct herkenbaar.
Onze conclusie: dit is een échte koffiezaak. Zo zien we het graag: rust, uitstekende koffie, goede muziek en prettige mensen. Een aanrader dus!